Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Aftenrum med astrofysikeren Anja C. Andersen

MAJ
06

Aftenrum med astrofysikeren Anja C. Andersen


Torsdag d. 6. maj 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj
Anja C. Andersen
Fri entré
Aftenrum med astrofysikeren Anja C. Andersen

UPDATE d. 30.04.21

Ang. tilmelding

Pt er der allerede tilmeldt 25 deltagere fysisk til aftenen. Øvrige interesserede må deltage via zoom. Tilmelding nødvendig.

Kom med ud i Universet med astrofysikeren Anja C. Andersen

Anja C Andersen er professor i astronomi og astrofysik på Niels Bohr Institut. Hun forsker i stjernestøv, hvor hun pt. arbejder med at kortlægge, hvordan støv dannes i universet, og hvilken indflydelse det har for planetdannelse og stjerneudvikling.

Anjas foredrag vil handle om hvad videnskab er, hvordan det adskiller sig fra tro, men at vi som mennesker sagtens kan rumme begge dele, så de ikke behøver at være hinandens modsætninger. Hun komme også til at tale om de forskellige verdensopfattelser vi har haft gennem tiden og forklarer hvordan astrofysikere mener at verden hænger sammen i dag. 

Anja C. Andersen har medvirket i en række radio og tv-programmer og har modtaget adskillige priser og æresbevisninger for sin forskning og formidling af samme, blandt andre H.C. Ørsted Sølvmedalje fra Selskabet for Naturlærens Udbredelse, Københavns Universitets SCIENCE Formidlingspris, Mathildeprisen fra Dansk Kvindesamfund og Dansk Magisterforenings Forskningspris. I 2016 udgav Anja "En lille bog om Universet" og i 2019 "En lille bog om Månen". Anja har desuden bidraget til bøgerne "Livet er et mirakel" (2019) og "Marie Curie - Et lys i mørket" (2018).

I løbet af de seneste 20 år har Anja C. Andersen modtaget ikke færre end 15 priser for hendes formidling af meget komplekst stof - ja vi tør næsten kalde det raketvidenskab. Gå ikke glip af muligheden for at høre en af landets bedste formidlere, professor Anja C. Andersen fortælle om vores Universet, tro og videnskab.