Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Bæredygtig jul med kastanjer og kasserede salmebøger

Bæredygtig jul med kastanjer og kasserede salmebøger


# Forside blog
Udgivet torsdag d. 17. november 2022, kl. 00:00

Af Hanna Smidt
Yogalærer og med i grøn kirke udvalg.

Sidste lørdag i november plejer Bellahøj Kirke at tænde et kæmpestort juletræ på 6 meter foran kirken. Vi tænder også et juletræ i år, men med tanke på en mere bæredygtig jul, køber kirken i år et noget mindre juletræ på 3 meter, som er dyrket uden brug af sprøjtemidler. Vi oplyser træet som vi plejer, men i kortere tidsrum.  

Adventskransen med masser af frisk gran og smukke store bånd plejer vi at få leveret. Men i år bliver den udskiftet med en hjemmelavet krans af naturmaterialer. Vi genbruger en halmkrans fra tidligere års adventskrans, som vi har beklædt med kastanjer, vi selv har samlet, samt frøstande og rønnebær fra vores vilde arealer. 

Det meste af den pynt vi har indendørs vil ligeledes være bæredygtig. Her vil bl.a. være foldede engle af kasserede salmebøger. Har man selv lyst til at lave sådan en, er man velkommen til at komme forbi kirken, hvor der vil være et lille værksted i kirkens åbningstid. Og har man lyst til at købe et alternativ til julepapiret, kan man ved samme lejlighed købe gaveposer af stof, syet af frivillige, som kan genbruges igen og igen.   

Vi prøver således at gøre julen så bæredygtig som muligt – og også give glæden ved det videre. Det er egentlig ikke så svært, men det kræver lidt kreativitet og mod, når vi laver om på, hvordan det plejer at være. VI håber det bliver taget godt i mod!