4.091.216,53 millioner gange tak

# Forside blog
Udgivet onsdag d. 11. marts 2020, kl. 12:59

Tak for din opbakning til Folkekirkens Nødhjælp, og tak for dit store engagement og din omstillingsparathed, når udefrakommende begivenheder rammer os.

Mange af jer havde knoklet og gjort alt parat til den 8. marts, og to dage før blev alt vendt op og ned, og der skulle pludselig ændres fokus.

Det var også en meget svær beslutning at aflyse dør-til-dør-indsamlingen. Men vi mente, vi måtte trække i håndbremsen – og at alternativet var værre. Vi ville ikke risikere at sprede smitten af Corona-virus, og vi kunne ikke lade dig stå alene med beslutningen om at gennemføre eller aflyse. Den beslutning måtte jeg stå på mål for.

Som situationen ser ud i Danmark lige nu, mener vi stadig, at det var den rigtige beslutning. Vi har et ansvar over for alle de mennesker, vi beder om at gå på gaden for verdens fattigste, og vi mener, at dette var den bedste måde at passe på dem.

4.091.216,53 millioner gange tak

På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvad en aflysning kommer til at koste. Vi forventede at samle ca. 9 millioner kroner ind, og det er derfor svært at se, at dette ikke får konsekvenser for vores arbejde ude i verden. For at minimere konsekvenserne valgte vi fredag eftermiddag at søsætte en digital indsamling, hvor det var muligt at donere på sms og lave digitale egenindsamlinger.

Mandag kl. 12 havde den digitale indsamling nået 4.091.216,53 kroner, hvilket er over al forventning. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi regnet med så stor opbakning. Jeg er derfor så taknemmelig, og jeg ved, at det aldrig var lykkedes uden jeres hjælp.

Nogle af jer vil måske stille det spørgsmål, om dør-til-dør-indsamlingen i 2021 i stedet vil blive digital. Til det kan vi kun svare, at al erfaring viser, at den fysiske indsamling skaber mest værdi for både Folkekirkens Nødhjælp og verdens fattigste – både på den korte og lange bane. Årets digitale indsamling giver os selvfølgelig nogle erfaringer, som vi vil tage med videre til næste år.

Endnu engang tak for jeres store støtte og engagement.

De bedste hilsner
Birgitte Qvist-Sørensen