MAJ

Torsdag d. 19. maj 2022, kl. 19:00
Filmaften

Torsdag d. 19. maj kl. 19.00 er det tid for forårets sidste filmaften i Bellahøj kirke. Sæsonen afrundes på fornemste vis med den nye danske film ”Rose”, der ved premieren tidligere i år blev modtaget med flotte anmeldelser.

”Rose” er en stærk og hjertevarm fortælling om familie, kærlighed og om, at intet er, som man tror ved første øjekast. Året er 1997. En turistbus ruller ud fra Aalborg Rutebilstation med kurs mod byernes by, Paris. Ombord sidder Inger, søsteren Ellen og svogeren Vagn sammen med en flok forventningsfulde nordjyder, som er lykkeligt uvidende om, hvad den næste uge vil bringe. Men bussen har knap nået den jyske motorvej, før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin sindslidelse – og pludselig tager det hele en drejning. Det skal blive en tur, som de sjældent vil glemme, for ved gensynet med den franske hovedstad indleder Inger jagten på en tabt kærlighed.

”Rose” er både skrevet og instrueret af Niels Arden Oplev, som også står bag ’Ser du månen, Daniel’, ’Mænd der hader kvinder’, ’Drømmen’, ’Kapgang’ og en række andre store film og TV-serier i USA. I hovedrollen som Inger ses Sofie Gråbøl i en imponerende præstation, godt sekunderet af Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen og Søren Malling. Filmen er baseret på virkelige hændelser.

Der er gratis adgang til filmforevisningen, og bagefter er der mulighed for at drøfte oplevelsen sammen og købe vin, øl eller vand.