Lørdag d. 3. december 2022, kl. 07:45
Peter Møller Jensen
Pilgrimsvandring

Lørdag d. 3. december tager vi tråden op og fortsætter på Den Danske Pilgrimsrute, der nu går langs Gurre Sø og ind i de store sammenhængende skove, Gurre Vang, Horserød Hegn, Risby Vang og Klosterris Hegn. Vi passerer Havreholm Slot og kommer ud i det åbne nordsjællandske landskab med kurs mod det berømte middelalderlige cistercienserkloster fra 1151, Esrum Kloster. Denne lørdag er der julemarked på Esrum Kloster, og vi får mulighed for at opleve det stemningsfulde marked, der byder på ægte klosterprodukter, specialiteter fra bæredygtige fødevarenetværk og dansk kunsthåndværk. Traditionen tro skal vi selvfølgelig afslutte årets vandringer med gløgg og æbleskiver, så vi finder et hyggeligt sted på klosterområdet, hvor vi kan skåle for Bellahøj kirkes pilgrimsgruppe. Udenfor Esrum Kloster er der stoppested for bussen tilbage mod Helsingør. Entre til julemarkedet (der også giver fri adgang til udstillingerne på klostret): 50 kr. Turens længde: 14,5 km.

Vandringen starter lørdag d. 3. december kl. 9.45 ved stoppestedet for bus 390R på Gurrevej 430, 3490 Kvistgård.

Der er tog til Helsingør fra Københavns Hovedbanegård kl. 8.10, fra Nørreport st. kl. 8.13 og fra Hellerup st. kl. 8.22. I Helsingør kører bus 390R mod Helsinge st. kl. 9.28. Du kan også møde op ved Bellahøj Kirke kl. 7.45 og følges med os andre til startstedet. Bus 390R kører fra Esrum Kloster kl. 15.55 med ankomst til Helsingør kl. 16.26. Toget fra Helsingør er på Hellerup st. kl. 17.06 og på Østerport st. kl. 17.12. Vi er tilbage ved Bellahøj Kirke kl. 17.35.

Husk vand og madpakke!