Torsdag d. 9. februar 2023, kl. 19:00
Peter Møller Jensen
Filmaften

Torsdag d. 9. februar kl. 19.00 byder Bellahøj kirke på endnu en filmaften, og denne gang er en af årets Oscar-kandidater på programmet.

Det er den svenske instruktør Ruben Östlunds seneste film, ”Triangle of Sadness” fra 2022, der fik sin premiere på filmfestivalen i Cannes og vandt den fornemste pris, Den gyldne Palme. Senere har ”Triangle of Sadness” også vundet Den Europæiske Filmpris  - og for nylig blev den nomineret til en Oscar for årets bedste film.

”Triangle of Sadness” handler om modelparret Carl og Yaya, der strander på en øde ø med en gruppe milliardærer og en rengøringskone. I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt på hovedet, da det viser sig, at rengøringskonen er den eneste, der ved, hvordan man fisker. Filmen er en barok komedie og en nådesløs satire over modeverdenen og alverdens jet-settere. En civilisationskritik, der præsenteres med maksimal brod og helt utøjlelig humor.

Instruktøren Ruben Östlund modtog sin anden Guldpalme i Cannes for filmen, og han har tidligere stået bag de prisbelønnede Force Majeure og The Square.

”Triangle of Sadness” er Östlunds første engelsksprogede film, og i fremtrædende roller ses bl.a. de to danske skuespillere Vicki Berlin og Zlatko Buric.

Efter filmen er der snacks og snak om filmen. Der er fri entré til filmaften.