Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Pilgrimsvandring på Skåneleden VI - fra Torna Hällestad til Harlösa - med kirkebesøg i Dalby og Lund

OKT
07

Pilgrimsvandring på Skåneleden VI - fra Torna Hällestad til Harlösa - med kirkebesøg i Dalby og Lund


Lørdag d. 7. oktober 2023, Kl. 07:30 til kl. 18:00
Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj
Peter Møller Jensen

På næste lørdag d. 7. oktober venter den næste vandrende oplevelse! Vi har fulgt Skåneleden fra Malmö og langt ind i landet på vores endagsture i løbet af 2023, og på lørdag gælder det årets sidste etape – fra Torna Hällestad til Harlösa. Selve vandringen er denne gang på kun ca. 9,5 km, og det giver os mulighed for også at lægge to besøg ind i nogle af Skånes fineste kirker, nemlig Dalby kirke, som er Nordens ældste stenkirke og som fremstår flot efter den netop afsluttede renovering, og Lunds domkirke, som fortjener meget mere end det lille glimt, vi nåede tidligere på året.

 

Der er afgang fra Bellahøj kirke lørdag d. 7. oktober kl. 7.30 med kurs mod Københavns Hovedbanegård, hvor vi alle samles kl. 8.00 ved indgangen ud mod Banegårdspladsen og Vesterbrogade. Jeg køber en samlet dagsbillet til os, som ifølge den aktuelle kurs koster 170 dkr. pr. person.

Toget mod Skåne kører kl. 8.07. På Triangeln st. i Malmø står vi af og går hen til Södervärn busterminal, hvorfra bus 174 kører til Dalby kl. 9.09. Efter besøget i Dalby kirke fortsætter vi med bus 159 kl. 10.44 til Torna Hällestad, hvor dagens vandring begynder. Vel fremme i Harlösa stiger vi på bus 155 mod Lund kl. 13.55 – og skifter i udkanten af Lund til en sporvogn, der bringer os det sidste stykke ind til byen. Efter besøget i Lunds domkirke går vi hen til stationen og tager toget tilbage til København H., hvor vi forventeligt er tilbage ca. kl. 17.30 og på Bellahøj ca. kl. 18.00.

Der er ikke krav om tilmelding – I møder blot op ved Bellahøj kirke eller på Københavns Hovedbanegård på næste lørdag!

Husk for en sikkerheds skyld at medbringe jeres pas – der kan være kontrol på den svenske side.