Mød en moderne salmedigter

Bellahøj Kirke
Nikolaj Paakjær
© S. Lynggaard Andersen

Nikolaj Paakjær har de seneste år spillet med i bl.a. Hymns from Nineveh og Double Moon Mirage, men har netop nu udgivet sit dansksprogede album ‘Sidste telefon før havet’ i eget navn.

Nikolaj Paakjær poetiske tekster balancerer mellem himmelstræben og jordnærhed, og skifter mellem storbyens puls og Jyllands natur, med associationer til Dan Turells rappe storbydigtning og Steen Steensen Blichers melankoli. Den danske vise- og salmetradition har været en stor del af hans opvækst; noget som sangene på debutalbummet bærer præg af.

I 2017 fik han udgivet 4 salmer i Kirkesangbogen og som på albummet har det skiftende forhold til troslivet også her været en drivkraft for at skrive.

“Det føles sært at være draget mod magiske, spirituelle rum og henvende sig til en højere magt i mine sange, når jeg alt for ofte ikke føler, at der er mere mellem himmel og jord end lysreklamer, telefontråde og slagregn”

Aftenen starter med en visning af en kort musikdokumentar lavet af Nikolajs hustru Henriette Paakjær, som et afslutningsprojekt på KBH Film & Fotoskole. Filmen handler om sangene fra 'Sidste telefon før havet' og tager dig med på en rejse gennem de scener, der har inspireret Nikolaj til at skrive - fra København over den jyske hede til det brusende ophav i Vestjylland.