Sommeraftengudstjeneste

Torsdag d. 15. august 2019, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Bellahøj Kirke
Asser Skude

Gudstjeneste er med en kort prædiken over Jesu lignelse til søndagen, niende søndag efter Trinitatis, lignelsen om den utro godsforvalter.

Den fortælling om den utro godsforvalter kan meget vel have været en aktuel og konkret og kendt historie fra Jesu samtid. I stedet for at udskamme den utro godsforvalter - som mange naturligt og selvfølgeligt ville gøre, for hans handlinger var onde, alligevel, spørger Jesus os, tilhørerne, om vi ikke kunne lære noget af denne mands efterfølgende gerninger.

Igen kommer os der hører evangeliets ord, på prøve, for er det så ligetil at gøre de gode gerninger, herunder tilgivelse, i forhold til vores næste.

Illustration til evangeliet er fra en dansk landkirke, som er kulisse i den berømmede danske spillefilm "Adams Æbler". Den spillefilm er relevant i forhold til budet om at tilgive, og er også alvorlig i forhold til de konsekvenser det kan få, når man er meget tilgivende og "ser lyst på tingene". Hovedpersonen i filmen er sognepræst og lader til at tilgive stort set alt, men det rummer også faren for at virke virkelighedsfjern og "tossegod".