Bellahøjmesse

Søndag d. 15. december 2019, Kl. 10:30 til kl. 11:30
Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 København, Danmark
Asser Skude

Gudstjeneste 3 søndag i advent. Det glædelige budskab er at Zakarias får besøg af en engel, og Zakarias er en af de første til at forudsige at Guds søn skal fødes - for at frelse verden.

Zakarias er tjener i templet og efter hans møde med englen bliver hans forudsigelse kendt som en slags profeti om Jesus som Messias og man kalder dagens evangelium for "Zakarias lovsang".

Men hvad  kan vi bruge Zakarias' lovsang til idag. Handler det om at værdsætte hvem Jesus er og tage imod hans komme til os? Og/eller kunne det handle om at vi også skal være åbne for at kunne modtage det glædelige budskab - ligesom Zakarias i templet.

Hvis du ikke ved det, er Zakarias far til Johannes Døberen, ham vi hørte om første søndag i advent. Og hvor Johannes Døberen siges at være født 24 juni (Skt. Hans) er Jesus født 24. december, julenat, altså er disse to noget helt særligt - udover de også er hinandens fætre. Men først fødes altså Døberen, som også er den som - da Jesus så er født - bliver en af de første til at stå frem og "bane Herrens vej".

Liturg og prædikant sognepræst Asser Skude

Nadvergang.

Musik under ledelse af Nikolaj Kornerup.