Filmaften

Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 København, Danmark
Peter Møller Jensen
© Bellahøj Kirke

Bellahøj Kirke filmaftenerne i 2019 slutter af med en af årets mest omtalte og omdiskuterede film. Det drejer sig om den danske ”Dronningen”, instrueret af May El-Toukhy og med Trine Dyrholm i den bærende hovedrolle.

”Dronningen” handler om Anne, der på overfladen lever det perfekte liv med en stor karriere og et lykkeligt ægteskab med manden Peter og deres to døtre. Det hele ændrer sig dog drastisk, da Anne indleder en affære med sin 17-årige stedsøn Gustav, og langsomt bliver viklet ind i et spind af løgne og bedrag. Derved risikerer Anne alt, hvad hun har kært. Men hvor langt er hun egentlig villig til at gå? Hun må gøre op med sig selv, hvilket slags menneske hun er - og tage de fatale konsekvenser.

Der er lagt op til en stærk fortælling om begærets pris og løgnens magt, eller sagt med andre ord: Hvad sker der med et menneske, når næstekærligheden afspores og forhekses til rå selvkærlighed, og de andre bliver marionetdukker i ens eget skæbnesvangre spil?

Trine Dyrholm leverer en fremragende og rystende præstation – og hun er med rette nomineret til den europæiske filmpris for bedste kvindelige hovedrolle. ”Dronningen”, der er May El-Toukhys anden spillefilm efter ”Lang historie kort” fra 2015, er også indstillet som årets danske kandidat til en Oscar for bedste internationale film.

Efter filmen er der snak og snacks, hvor kirken byder på et glas vin og lidt mundgodt til at skylle oplevelsen ned med. Og mon ikke også årets sidste film vil give anledning til en spændende snak? Der er gratis adgang til både film og afterparty!