MAR

Bellahøj Kirke
Peter Møller Jensen
Pilgrimsvandring på Nordsjællandsruten I – fra Helsingør til Mørdrup

Lørdag d. 20. marts vil vi markere jævndøgnsdagen og gå foråret i møde med den første af en ny række vandringer, hvor vi tager fat på Nordsjællandsruten – fra Helsingør til Roskilde. Vi har tidligere gået på Klosterruten ned gennem Nordsjælland, og vi har også været lidt omkring Santiagopilgrimmenes rute på det første stræk fra Helsingør til Esrum Kloster, men denne gang vil vi altså følge Nordsjællandsruten, der er en del af Dansk Vandrelaugs netværk af fjernvandreveje gennem Danmark med forbindelse ud i Europa til Sverige/Norge mod nord og Tyskland mod syd.

I efteråret 2020 gik vi faktisk på en del af den europæiske fjernvandrevej E6 (Finland-Grækenland) fra Kastrup Lufthavn til Roskilde, som på den strækning er helt identisk med Den Danske Pilgrimsrute. Nordsjællandsruten fra Helsingør til Roskilde er en variant af E6, der ligeledes har forbindelse fra Sverige via færgerne over sundet.

På åbningsturen fra Helsingør venter der flotte udsigter ud over Øresund med den svenske kyst i horisonten, stille skovpartier og åbne vidder, inden vi når til dagens mål, Mørdrup. Fire uger efter, lørdag d. 17. april, fortsætter vi med nye lysegrønne skovstrækninger og en flot finale gennem Fredensborg Slotshave med spændende kunst, Esrum Sø og selve slottet, hvor Dronningen har residens!

Lørdag d. 20. marts

Nordsjællandsruten – fra Helsingør til Mørdrup (ca. 14,5 km.) – på vej mod påske

Afgang fra Bellahøj kirke kl. 8.55, mulighed for tilslutning på Nørrebro St. kl. 9.07, på Hellerup St. (Kystbanen) kl. 9.26 og i Helsingør (foran banegården) kl. 10.00.

Husk at melde dig til turen ved at skrive en mail til Peter Møller Jensen på pmj@km.dk, tak.