Søndag d. 27. juni 2021, Kl. 10:30 til kl. 11:30
Johanne Haastrup
Bellahøjmesse

Dagens evangelium om Thomas, kaldet Didymos, som på græsk betyder "tvillingen."

Nogle mener han har det tilnavn fordi hans sind er delt i to, et der tror og et der tvivler. På denne måde er han sindbillede på det moderne menneske, der vil se håndfaste beviser. Troen alene ud af det han har hørt rækker ikke for ham. Derfor insisterer Thomas på at se bevis for at Jesus virkelig er opstået. Thomas vil se hullerne i Jesu håndled og side (efter korsfæstelsen). Før det sker vil og kan han ikke tro.

Men spørgsmålet er jo om tro kan understøttes af beviser og hvad så for dem som ingen beviser får, men alene må ty til det de hører. Hvad med alle os, der lever totusind år senere og ikke kan få "syn for sagen" på samme måde som Thomas?