Fællessang og anekdoter

Bellahøj Kirke
Erling Elmark Rasmussen
Kaffebord: 20 kr.

”O frihed, o friheden flyver” synger vi i Erik Clausen og Leif Sylvester Petersens sang fra 1978. Det kan være, at det er én af de højskolesange, vi skal synge, når der er fællessang i Bellahøj Kirke på torsdag d. 23. maj kl. 19.

”O frihed, o friheden flyver” starter med ”Stjernerne blinker, jorden drejer rundt”. Og stjerner og himmelrum var noget at det Tycho Brahe var optaget af. Tycho Brahe fik foræret øen Hven d. 23. maj i 1834. Der gik han i gang med at bygge observatoriet Uranienborg. Erling Elmark Rasmussen, der styrer fællessangen, fortæller dig sikkert meget mere om Tycho Brahe eller en anden personlighed, der lige netop har fødselsdag denne dag. Kaffen koster 20 kroner og ikke rigsdaler, som vi gik over til d. 23. maj i 1873.