Fredagscafé med Lis Bisgaard

Bellahøj Kirke
Lis Bisgaard og Asser Skude
20 kr. for kaffe og kage

Lis Bisgaard: "Mine rødder i barndom, som præst og i kvindebevægelse"

Glæd dig til at høre et foredrag med Lis Bisgaard. Lis er (endnu en) af en perlerække af stærke kvinder, som har gæstet fredagscaféen og som med sit engagement og liv har været med til at skabe nye standarder for hvad kvinder kan og hvorfor det er så vigtigt med f.eks. ligestilling og kvinders rettigheder. Foredraget er gratis, kaffebordet koster 20 kr.

Lis Bisgaard kort om sit liv:

Jeg er vokset op i en arbejder familie, udlært på kontor og blev mønsterbryder ved at arbejde mig via studenterkursus gennem uddannelsessystemet til teologisk embedseksamen som 35 årig. Blev den første kvindelige præst i Randers, debatterede med modstanderne, hvilket fik mig til at gå ind i kvindebevægelsen. Efter 5 år i Randers var jeg præst i 21 år i Aarhus. I denne periode var jeg medlem af Aarhus Byråd gennem 8 år. Som 60 årig initiativtager til naturhøjskole for ældre på Læsø, derefter vikarpræst i København samt studier og overbygningseksamen i køn, kultur og kommunikation fra Aarhus universitet 2006. Fra 2013-2017 kvotelønnet præst ved Tingbjerg kirke, København.