Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

Nyhedsbrev fra Peter (sendt d. 7. januar 2020)

Kære pilgrimsvenner – og retrætefæller

Godt nytår til jer alle!

2020 er allerede 6 dage gammelt – og nogle af os har været på endnu en herlig nytårsretræte i Maribo – og er blevet godt ladet op til nye oplevelser forude!

Forårets store begivenhed for os pilgrimme er vores fejring af 100-året for Genforeningen. Det markerer vi med en vandring i det gamle danske land Sydslesvig – fra grænsen til Slesvig.

I dagene omkring Kristi Himmelfart fra onsdag d. 20. maj til søndag d. 24. maj vil vi vandre sydpå fra grænsen ved Kruså/Padborg gennem Flensborg og videre ned gennem det historiske landskab med domkirkebyen Slesvig som mål. Det er en tur på ca. 70 km, fordelt med ca. 10 km onsdag fra grænsen til Flensborg, ca. 12,5 km torsdag fra Flensborg (hvor vi deltager i gudstjenesten i den danske Helligåndskirke) til Oversø, ca. 19,5 km fredag fra Oversø til Isted, ca. 14 km lørdag fra Isted til Slesvig og ca. 14 km søndag fra Slesvig (hvor vi deltager i gudstjenesten i den danske kirke) ud til Hedeby og Dannevirke.

Vi skal bo med fast base i Flensborg, hvor vi bliver indkvarteret på dobbeltværelser med eget bad og toilet på Flensbed Hostel & Boardinghouse, der ligger centralt i byen. Prisen pr. person inkl. morgenmad er 1.500 kr., dertil kommer transportudgifterne, som med privatbiler vil blive omkring 500 kr. pr. person. Og så skal vi selvfølgelig også beregne at vi skal have noget at spise de fire aftener på turen – frokosten klarer vi med madpakker fra morgenbordet.

Jeg har indtil videre reserveret plads til 18 deltagere, og I må gerne allerede nu melde tilbage til mig, hvis I vil sikre jer en plads på denne spændende pilgrimstur til Sydslesvig.

Inden da bliver der nogle dagsvandringer i løbet af det tidlige forår på Nordsjællandsruten, første gang lørdag d. 21. marts, hvor vi går fra Helsingør til Gurre (ca. 15 km), og så tager vi tråden op lørdag d. 2. maj og vandrer videre fra Gurre til Fredensborg (ca. 15 km). Senere på året kan vi så fortsætte på Nordsjællandsruten, der går helt til Roskilde!

Hjemme i Bellahøj kirke er sæsonen allerede i gang. På torsdag d. 9.1. kl. 19.00 åbner den nye række af filmaftener med intet ringere end årets europæiske film 2019, den engelske ”The Favourite”!

Og ved Bellahøjmessen på søndag d. 12.1. kl. 10.30 kommer tre fine folk fra Københavns stifts gudstjenesteudvalg på besøg og danner sig et indtryk af den liturgi, vi bruger og holder rigtig meget af i Bellahøj kirke. Kom og vær med på søndag – og lad os give de tre vise mænd og kvinder det bedst mulige indtryk af Bellahøjmessen!

Jeg vil da også gerne reklamere for vores meditationsgudstjeneste næste torsdag d. 16.1. kl. 19.00, hvor stilheden og freden blander sig med gode ord og med Meretes og Mikaels gudeskønne toner!

Jo, også i 2020 vil der blive masser af gode anledninger til at lægge vejen om ad Bellahøj-Utterslev!

På godt gensyn

De bedste pilgrimshilsener

pmj@km.dk

Klik her: Nyhedsbrev om pilgrimsvandringer og udfyld formularen. Så får du fremover tilsendt sognepræst Peter Møller Jensens nyhedsbreve om pilgrimsvandringer.

Pilgrimskalender