Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

05.05.22

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Så blev det maj måned, og jeg håber I alle nyder denne årets skønneste måned med lyse nætter, nyudsprungne træer og blomstrende haver!

Her i foråret har vi stadig en vandring at se frem til, det er optaktsvandringen til Himmelske Dage 2022 i Roskilde Kristi Himmelfartsdag, torsdag d. 26. maj, hvor vi skal gå nordfra mod Roskilde og ind til åbningsgudstjenesten i Byparken.

Det er en smuk rute på ca. 13 km., der bevæger sig ud over åbent land og langs fjorden ind mod Roskilde.

Vi går fra Ågerup Kirke til Store Valby og videre til skulpturparken Andromedahaven. Vi fortsætter til den gamle landsby Veddelev og går frem til den naturskønne Vigen Strandpark med en smuk udsigt ud over fjorden til Roskilde Domkirke. Fra Vigen Strandpark ad stille veje og stier forbi Hotel Comwell, hvis bygninger tidligere husede Roskilde Højskole, til Haraldsborg Slotsbakke, hvor en af Danmarks ældste middelalderborge har ligget. Videre langs fjorden til Vikingeskibsmuseet og Museumsøen med værksteder for skibsbyggeri m.v. og op til den højtliggende Sct. Jørgensbjerg Kirke, en af Danmarks ældste kirker, med flot udsigt ud over havnen, fjorden og byen. Vi slutter med at gå ind i Byparken, hvor åbningsgudstjenesten finder sted kl. 14.00.

Vandringen starter torsdag d. 26. maj kl. 10.00 ved Ågerup Kirke, Ågerupvej 34, 4000 Roskilde.

Der er bus til startstedet fra Roskilde St. kl. 9.24 (bus 216 mod Ballerup St.) eller fra Ballerup St. kl. 8.49 (bus 216 mod Roskilde St.). Du kan også møde op på Bellahøj kl. 08.00 ved stoppestedet for bus 350S mod Ballerup St. og følges med os andre til Ågerup. Husk vand og madpakke!

På længere sigt er det stadig planen at tage vores store Klosterruteprojekt op igen. Vi har gennemvandret hele Den Danske Klosterrute fra Helsingør til Bov ved grænsen i Sønderjylland. Nu er det på tide at fortsætte den lange tur op gennem Jylland med Frederikshavn som det endelige mål.

I første omgang har jeg en flerdagesvandring fra Bov til Løgumkloster i støbeskeen, og den vil formentlig komme til at ligge i uge 37, mandag d. 12. – fredag d. 16. september, med et efterfølgende pilgrimstræf i weekenden 16.-18. september i Løgumkloster. Der er lige nogle detaljer om overnatning m.m., der skal falde på plads, før jeg kan melde endeligt ud, men sæt gerne et foreløbigt kryds i kalenderen, så skal jeg nok give besked snarest muligt.

Lige her og nu er der to spændende aftener i vente i Bellahøj kirke – den første allerede nu i aften torsdag!

Den spændende række af aftenrum i Bellahøj kirke her i forårssæsonen afsluttes i aften torsdag d. 5. maj kl. 19.00 med et besøg af psykologen Krista Bojesen, der vil tale om begrebet skam.

”Skam fylder mere i vores hverdag end nogensinde. Vi føler os forkerte og utilstrækkelige. Vi er gået fra en skyldkultur til en skamkultur. Vi har brug for at blive klogere på følelsen skam, så vi kan genkende den hos os selv og andre. Og vi har brug for at bruge nåden aktivt og konkret som modsvar til skamkulturen.”

Sådan siger Krista Bojesen, der er psykolog og forfatter til bogen Skam. Krista arbejder med at skabe rum for det svære og usigelige og hjælpe os til at komme tættere på hinanden og få det forkerte frem i det nådige lys. Hun arbejder ud fra tesen, at vi som mennesker har brug for at blive elskede - både fordi og på trods. Her bruges nåden som det konkrete ståsted, vi alle har brug for.

Hvis I er ligeså spændte på at høre mere og deltage i samtalen efter oplægget, så skal I være meget velkomne i aften. Og hvis vi er heldige, så kan vi gå ind i de lyse nætters tid helt uden skam!

Og endnu en indbydelse:

tirsdag d. 10. maj kl. 19.00 afholder Bellahøj kirke det årlige sognemøde, hvor kirken præsenterer sit arbejde og sine visioner for fremtiden. Der bliver lejlighed til at møde repræsentanter for de forskellige udvalg, der arbejder med åndelig fordybelse (inkl. pilgrimsvandringer), fællesskab og bæredygtighed, ligesom menighedsrådet varmer op til det kommende menighedsrådsvalg i september måned. Den stærke musikalske profil i Bellahøj kirke bliver også præsenteret ved to af kirkens musikere, Merete Ørting Lahey og Nikolaj Hess, der indleder aftenen med eksempler på repertoiret.

Allerede fra kl. 17.00 er I velkomne til at begynde aftenen med lækker mad, idet kirken byder på god gammeldags flæskesteg med alt tilbehøret – og indiske spinatfrikadeller for vegetarerne. Det koster 50 kr. for voksne (børn til og med 15 år gratis), og I skal lige tilmelde jer på https://forms.churchdesk.com/f/FGMzLg9WNE, så I er sikre på en plads.

Håber vi ses!

De bedste pilgrimshilsener

Peter, Bellahøj Kirke

Ønsker du at kontakte Peter, kan du gøre det via e-mailadressen: pmj@km.dk