Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

11.07.22

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen 
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Jeg håber I får tid til at nyde sommeren derude - måske med gode vandringer - eller bare i hængekøjen...

Vores næste programpunkt er jo turen til Hven lørdag d. 13. august - og planen ser således ud:

Vi mødes inde ved Nordre Toldbod (for enden af Esplanaden) lørdag d. 13. august kl. 8.45, stiger ombord på "MS Jeppe", der sejler op gennem Øresund til Hven, hvor vi er fremme kl. 10.35. Der kan både købes vådt og tørt ombord på færgen.

Fremme på Hven er der lagt op til en vandring øen rundt, hvor vi følger Skåneledens rute på 12 km, der fører os omkring små fiskerlejer, naturreservater med spændende artsrigdom - og ikke mindst stadige skønne udsigter ud over Øresund mod den danske og den svenske kyst. Lad os håbe på herligt solskinsvejr, så vi rigtig kan nyde det flotte syn!

Oppe på skrænterne over det lille fiskerleje Kyrkbacken ligger Sankt Ibs Kirke fra 1200-tallet. Den hvidkalkede kirke har været et betydningsfuldt sømærke gennem tiderne. Vi vil holde andagt i kirken og holde en god og velfortjent middagspause her på dette fine sted.

Hven er også præget af Tycho Brahes ophold på øen, og vi vil se flere ting undervejs, der fører tankerne tilbage til hans tid.

Tilbage i havnen er der god tid til at slappe af, nyde et lille måltid, en kop kaffe og en "kanelbulla" eller lignende, inden vi igen stiger ombord på "MS Jeppe" og sætter kurs mod den danske kyst og København. Vi er tilbage på Nordre Toldbod kl. 19.40 efter en skøn, lang sommerlørdag ude på øen i sundet!

Prisen for turen er 350 kr., hvilket dækker færgeturen København-Hven t/r. Mad og drikke er på egen regning, og der er gode muligheder for at købe begge dele både på færgen og på Hven.

Da vi allerede nu har reserveret og betalt for 30 billetter til færgen, skal jeg bede jer om snarest muligt at melde jer til turen (stadig ledige pladser). Tilmelding sker ved indbetaling af 350 kr. på MobilePay 619265, mærk betalingen "Hven".

 

Vandring på Klosterruten

I september tager vi igen fat på Den Danske Klosterrute med strækningen fra Bov til Løgumkloster. Det er i uge 37, mandag d. 12. - fredag d. 16. september, med et efterfølgende pilgrimstræf i weekenden 16.-18. september i Løgumkloster. Det tidligere vandrerhjem i Løgumkloster, der nu er forsamlingshus, kan stadig tage imod overnattende gæster, og der er plads til 24 pilgrimme i 2-sengs, 4-sengs og 6-sengsværelser. Jeg mangler stadig at få et pristilbud fra stedet, men så snart det kommer kan vi gå i gang med tilmelding til turen. Da vi denne gang får brug for private biler til at klare transporten frem og tilbage til etaperne, vil jeg allerede nu gerne vide hvor mange af jer, der kan stille en bil til rådighed og hvor mange I har plads til. Vi får nok brug for 6-7 biler, hvis puslespillet skal gå op. Så skriv lige tilbage, hvis I planlægger at tage med til Sønderjylland og kan stille med en bil!

 

Seneste nyt

Nu er der godt nyt om turen til Sønderjylland i september måned!

For det første ser det ud til, med de tilbagemeldinger jeg har fået, at vi nu har biler nok til at kunne transportere os frem og tilbage til etaperne på Klosterruten. Der vil muligvis ikke være bilpladser til alle frem og tilbage fra København til vores base i Løgumkloster, men så vil nogle af os tage turen over til det sønderjyske med tog og bus.

For det andet har jeg fået priserne på overnatningen. Vi kommer som tidligere nævnt til at være op til 24 pilgrimme, der skal bo på 2-sengs, 4-sengs og 6-sengsværelser, nogen med og nogen uden bad på værelset, og det kommer til at koste 1.200 kr. for overnatning i de 4 værelser, der har eget bad eller 900 kr. for overnatning i de 3 værelser, der har fælles bad. Efterhånden som jeres tilmeldinger indgår, vil jeg fordele jer i værelserne, og I skal blot skrive om I foretrækker værelser med eller uden eget bad. Jeg kan naturligvis ikke garantere at I får opfyldt jeres ønsker, så det er først til mølle... Dertil kommer udgifter til transporten, ca. 375 kr. t/r i bil inkl. benzin og broafgift og ca. 125 kr. frem og tilbage til ruten i løbet af ugen, dvs. ca. 500 kr. pr. person i alt, som passagerne afregner med chaufførerne. Og så er der naturligvis udgifter til forplejning i 7 dage - vi har køkken til rådighed på stedet, så det kan nok gøres rimeligt billigt...

Hermed er jeg klar til at tage imod tilmeldinger til turen. I skal skrive tilbage til mig - også jer, der allerede har meldt tilbage om biler - og når I er kommet på listen, vil jeg skrive til jer og informere om betaling m.m.

Jeg ser frem til en spændende tur!

De bedste pilgrimshilsener

Peter, Bellahøj Kirke

 

Ønsker du at kontakte Peter, kan du gøre det via e-mailadressen: pmj@km.dk