Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

26. august 2021

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Sensommeren må gerne følge os ind i september, så vi kan se frem til en herlig vandring lørdag d. 11., hvor vi atter vil følge Nordsjællandsruten, denne gang på den næstsidste etape fra Slagslunde til Gundsølille (ca. 16,5 km).

Vi begynder ved Slagslunde kirke, hvor vi afsluttede vandringen sidste gang, og senere venter Stenløse kirke og Kirkerup kirke. Vi kan også se frem til en flot tur gennem fuglereservatet ved Gundsømagle Sø.

De praktiske informationer følger her:

Lørdag d. 11. september

Nordsjællandsruten – fra Slagslunde til Gundsølille (ca. 16,5 km)

Afgang fra Bellahøj kirke kl. 8.15 (NB!), mulighed for tilslutning på Bellahøj (Borups Allé) ved bus 26 kl. 8.22, på Vanløse st. (S-tog C mod Frederikssund) kl. 8.43 og på Kildedal st. (bus 158 mod Slangerup) kl. 9.08. Fra København H afgår S-tog C mod Frederikssund kl. 8.30.

Mødetid ved Slagslunde kirke kl. 9.25.

Efter vandringen er der bus fra Gundsølille kl. 14.53 til Stenløse st., hvorfra der er S-tog mod København. Ankomst til Bellahøj kirke og til København H ca. kl. 16.30.

De, der skal tilbage til parkerede biler ved Slagslunde kirke, følges med os andre med bus og S-tog til Kildedal st. og fortsætter med bus 158 mod Slangerup (afg. kl. 16.08) til Slagslunde, ank. kl. 16.21.

Der er mulighed for at forkorte turen ved at gå fra efter ca. 11,5 km i Østrup, hvorfra der er bus kl. 14.05 til Ballerup st. og S-tog mod København.

Der kræves ikke tilmelding til endagsvandringerne – mød blot op ved Bellahøj kirke, ved startstedet ved Slagslunde kirke eller ved et af tilslutningsstederne.

Husk rejsekort eller periodekort!

PS: På lørdag d. 28. august kl. 10.00-15.00 fejrer vi Livets Fest i Bellahøj kirke. Det er en dag, hvor vi opfordrer folk til at komme forbi og blive døbt eller voksenkonfirmeret, viet eller velsignet – og alle vi andre er velkomne til at kigge forbi, nyde køkkenets lækre frembringelser, lytte til vores dygtige musikere og få en hyggelig snak med naboen. Vi fejrer at det går mod bedre tider, at vi kan lægge den dystre Coronatid bag os og se frem til at livet igen kan folde sig ud. Det bliver en god dag! Kom og vær med!

PS: På næste torsdag d. 2. september kl. 17.00 markerer vi Skabelsestiden (1. september-4. oktober) med en kort pilgrimsvandring i området omkring Bellahøj kirke. Der bliver en meditativ indledning og afslutning – og små refleksioner undervejs om menneskets forbundethed til naturen og ansvar for skaberværket. Efter vandringen bydes der på en god vegetarisk suppe – og så kan vi fortsætte med efterårets første Aftenrum kl. 19.00, hvor vi får besøg af forfatteren og retrætelederen Else Marie Kjerkegaard, der vil tale om åndelig praksis i en klimakrisetid. Efter oplægget bliver der lejlighed til at købe vin, øl eller vand, og så kan vi stille spørgsmål og komme med kommentarer til aftenens gæst. Det bliver en god aften! Kom og vær med!

PS: På næste søndag d. 5. september kl. 10.30 fortsætter vi markeringen af Skabelsestiden med at rykke Bellahøjmessen over i de smukke omgivelser nede ved søen i Brønshøjparken. Det er mig, der har gudstjenesten under åben himmel i Guds grønne katedral! Det bliver en god formiddag! Kom og vær med!

På godt gensyn!

De bedste pilgrimshilsener

Peter

Klik her: Nyhedsbrev om pilgrimsvandringer og udfyld formularen. Så får du fremover tilsendt sognepræst Peter Møller Jensens nyhedsbreve om pilgrimsvandringer.