​Få hjælp til kommunikationen i parforholdet

# Bellahøj Kirke
Udgivet tirsdag d. 7. januar 2020, kl. 09:11
© Pixabay

Du kender det sikkert, du hæver stemmen og bruger gamle historier fra tidligere konflikter. Du fremhæver din partners utilstrækkelighed, undlader at se på ham, vælger at tale udenom, tier eller går. Opfattelsen af jeres parforhold har ændret sig fra et ”vi” til et ”jeg og du”, hvor du vil vinde og din partner er blevet til din fjende.

Sådan beskriver Birgitte og Henrik List tegnene på et konfliktfyldt forhold. De har siden 2011 arbejdet med PREP og er til dagligt beskæftiget som kirke- og kulturmedarbejder og psykoterapeut.

For at hjælpe par til at kommunikere bedre med hinanden, har de sammen med Bellahøj Kirke sammensat et PREP-kursus d. 28. februar til d. 1. marts.

PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program eller lidt frit oversat: "Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold’".

På kurset får man konkrete redskaber til at kommunikere trygt sammen, og man får større forståelse for sig selv og hinandens tanker og følelser. Der vil hverken være gruppeterapi eller andre tiltag, der udstiller det enkelte par. Alle samtaler foregår imellem det enkelte par og ikke i plenum.

PREP-kurset koster 800 kr. pr. par. Du kan læse mere om PREP-kurset og tilmelde dig her.